Математикът Лъчезар Томов:Държавата трябва да въведе задължително ваксиниране /ВИДЕО/

Математикът Лъчезар Томов:Държавата трябва да въведе задължително ваксиниране /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Ако се говори за истински колективен имунитет, може да бъде възможно да се постигне, ако 5 милиона българи се ваксинират. Колективен имунитет, траен за този вирус, не може да се постигне без ваксина и без временна защита.Това заяви в математикът Лъчезар Томов в сутрешния блок на БиТиВи.

Вирусът мутира достатъчно много и не можем да се отпускаме, предупреди той и допълни, че ако следващото правителство задължи със закон да се ваксинираме навсякъде, където ходим, ще има по-голям ефект.

Следващо правителство трябва със закон да изисква ваксинация за всичко публично, което ще се прави.Най-голямо значение е контролът на внесените случаи – 10-14 дни карантина и излизане след два негативни ПСР теста. Трябва много да се внимава, а ние имаме много либерална политика“, подчерта Томов.

Епидемията спада, а главната причина не е, защото се управлява много добре епидемията, а защото имаме много преболедували, посочи Томов.

При нас може да се спре британският вариант без тежки затваряния, като повече от 8 души не трябва да се позволява големи събрания, посъветва математикът.

Според него две седмици след Великден трябва да бъде ясно какъв ще бъде ефектът на новорегистрираните случаи.

Той се надява да не са влезли у нас нови варианти на инфекцията. Лъчезар Томов настоя да се направи една представителна извадка за цялото население, без да се изключва нито една общност за това колко хора са преболедували вируса.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
raly Recent comment authors
raly
Гост
raly

този математик или доктор е?! Такива комплексари да ги ваксинират с всички субстанции да си спят спокойно и да оставят хората сами да вземат решения за здравето си