Любен Дилов-син: Няма да съм аз премиер, не мога да понеса тази...

Любен Дилов-син: Няма да съм аз премиер, не мога да понеса тази тежест

СПОДЕЛИ

Българският народ е изключително мъдър, независимо какви смешки си правим на негов гръб и в момента сме в една безпрецедентна ситуация, която към здравната и икономическата криза добави политическа. Това е много хубав тест за тези, които влизат в парламента – или ще се справите, или си отивайте, коментира депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син по БТВ.

И ГЕРБ, и втората политическа сила имат само един ход – да предложат едни аргументирани и сериозни кабинети, които или ще бъдат избрани, или няма да бъдат. Да не се влиза в задкулисни преговори. Честна игра – предлагаш, пък каквото стане, смята Дилов-син. „Ако това не стане, хората отново ще излязат на улицата и ще се стигне до нови избори, но това не е страшно, това е демокрацията“, прогнозира депутатът.

Предполагам, че ГЕРБ са готови с кабинета, не знам кой ще бъде премиер, но няма да съм аз, не мога да понеса тази тежест, заяви Дилов-син. Според него нови избори не са нещо хубаво за ГЕРБ, особено в настоящата ситуация с пандемията. 

По неговите думи и на Слави Трифонов в настоящата ситуация „не му е добре, сложно му е“, но той е отговорен човек – като хване някаква работа, гледа да я свърши. „Не мисля, че някой подценява Трифонов като политик“, заяви Дилов-син, който отбеляза, че двамата с Борисов имат лидерски качества и силно его, което е направило сблъсъка между тях неизбежен.

Дилов коментира, че не е сигурен, че някогашното силно приятелство на Бойко Борисов и Слави Трифонов се е превърнало в „неприязън“, но той няма да се превръща в посредник между тях. „Целият ми живот е бил посветен на една политическа формация – „Гергоьвден“: „Новото й младо ръководство така прецени – тази линия, която следвахме последните 10 години да сме със СДС ни доведе на евроизборите и на тези избори с ГЕРБ“. Сред приоритетите му са „5-6 законопроекта“, които ще внесе в парламента. Единият е за статута на рибарското селище „Ченгене скеле“, а другият е за създаване на български културен институт като германския „Гьоте институт“ или испанския „Сервантес“. 

avatar