Луксозно плаващо съоръжение може да замени хотелите в бъдеще /СНИМКИ/

Луксозно плаващо съоръжение може да замени хотелите в бъдеще /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Луксозно плаващо кръгло съоръжение може да замени хотелите в бъдеще.

Anthénea предлага едно от най-изолираните и зрелищни преживявания. То е рожба на военноморския архитект Жан-Мишел Дюкансел, който е прекарал над 25 години в обмисляне на различните начини, по които хората могат да обитават земята.

Вдъхновен от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. “Шпионинът, който ме обичаше”, архитектът обединява модерния дизайн и естествената среда,пише profit.bg.

Чрез кръглия 360-градусов екстериор с вградено стъкло хората имат невероятната гледка във всички посоки. В горната част има обсерватория, а в долната част място за наблюдение на подводната флора и фауна. Anthénea се продава и със сертификат на лодка, като позволява дори на тези, които нямат умения за навигация, да плават в бавен „режим на откриване“. 

Общото й тегло, включително баласта, възлиза на 18 тона. Пространството е проектирано да побира до 12 души, според BoredPanda. Има няколко различни версии на Anthénea: Anthénea Suite е хотелски апартамент, Anthénea Spa е миниатюрен СПА център, Anthénea Business е водна заседателна зала и Anthénea Open, която клиентът може да персонализира сам.

В момента Anthénea се предлага на хотели, фирми и частни лица под наем и за покупка. Въпреки че ценообразуването не е публично достъпно, източници твърдят, че една нощ на съоръжението може да струва 330 долара, докато желаещите да имат собствена подобна лодка ще трябва да платят до 535 000 долара.

avatar