Левски се класира за втори кръг на Лига Европа

Левски се класира за втори кръг на Лига Европа

СПОДЕЛИ

Левски отива във втори кръг на Лига Европа след ново 2:0 над Ружомберок. Същият резултат се получи и в първия мач в Словакия преди седмица.

“Сините” отново не търсиха фурор и атакуваща атракция, но сякаш под индиго бяха извадили сценарий от първия двубой. Стегната и дисциплинирана игра, здрава битка и търсене на използване на първия шанс.

В 33-ата минута той дойде и Давиде Мариани вкара за 1:0. Халфът се превръща в най-важен играч от началото на сезона – четвърто попадение в трите мача дотук на отбора.

Левски съвсем се успокои, като гостите имаха само една реална ситуация до почивката, но пропуснаха.

След нея Ружомберок тръгна в атака, а “сините” хванаха на контраатака гостите. Резервата Здравко Димитров изпусна два пъти, преди друг играч, станал от скамейката, да изригне в дебюта си.

Австриецът Дени Алар, появил се за първи път в синия екип, заби от воле страхотен гол в добавеното време – 2:0.

Пустите трибуни на “Георги Аспарухов” бяха огласяни от стотина деца, които бяха допуснати със специалното разрешение от УЕФА, въпреки че Левски е наказан без публика.

Така ще е и във втория кръг, когато съперник ще е кипърският АЕК (Ларнака), защото санкцията е за два домакински двубоя.

За момента обаче Левски се радва на отличен старт на сезона – две победи в Европа, една в първенството и място в следващия рунд на Лига Европа.

Коментари

avatar