Lamborghini представи най-новия си автомобил /ВИДЕО/

Lamborghini представи най-новия си автомобил /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ
Собствениците на Essenza SCV12 няма да могат да карат законно по пътищата. По тази причина, ако си закупите колата, от Lamborghini препоръчват да позволите на компанията да я съхранява вместо вас в специален гараж в централата й в Италия.

Компанията Automobili Lamborghini представи най-мощната хиперкола в историята си. Тя носи името Essenza SCV12, като е разработена от спортното подразделение Squadra Corse и от дизайнерския Centro Stile. Автомобилът е предназначен за каране на писта и ще излезе в ограничен тираж от 40 бройки.

Хиперколата е изградена на базата на модела Aventador SVJ, като е оборудвана с най-мощния мотор на италианската марка – атмосферен 6,5-литров V12, който благодарение на подобрената аеродинамика развива над 830 к.с. Изпускателната система с намалено съпротивление също помага за увеличение на производителността.

Правоъгълният волан на автомобила е с вграден дисплей и е по подобие на тези от Формула 1.

Задвижването е към задната ос, като се използва секвенциална скоростна кутия Xtrac. Окачването има специална настройки, гарантиращи по-добра устойчивост и маневреност на писта. Колата има джанти от магний – 19-цолови отпред и 20-цолови отзад, като те са „обути“ в състезателни сликове Pirelli. Спирачната система е на Brembo.

Essenza SCV12 се отличава от моделите в клас GT 3 с по-високата си притискателна сила – 1200 кг при скорост 250 км/ч. На предния капа е поставен двоен въздухозаборник – същият като при състезателния Huracan, който насочва студения въздух към въздухозаборника на мотора и отвежда топлината от радиатора. Отпред има масивен сплитер, а отзад – двойно регулируемо антикрило.

Съотношението мощност/тегло е 1,66 конски сили на килограм, като се постига благодарение на използването на монокок от карбон. Каросерията се състои от три елемента, които при нужда лесно и бързо се заменят по време на състезание. В салона също е използван карбон, а правоъгълният волан с дисплей на него е вдъхновен от болидите във Формула 1.

От Lamborghini не са обявили цена на Essenza SCV12, но според него тя ще е сходна с цените на другите лимитирани модели като Lamborghini Centenario и Sián, които се продават за 1.9 млн. долара и над 2 млн. долара, респективно.

Специален екип на Lamborghini ще се грижи за автомобилите, ще организира транспорта им до различни писти и ще помага на собствениците да се научат как да ги управляват. На практика собствениците на SCV12 ще получават отношение като професионални състезателни пилоти, само че няма да участват в състезания.

От Lamborghini ще организират по пет събития на писта за собствениците на SCV12 през всяка от първите три години, като едно от тях няма да се заплаща допълнително.

avatar