Курсове по водолазно обучение за деца във Варна

Курсове по водолазно обучение за деца във Варна

СПОДЕЛИ

И тази година Клуб „Приятели на морето“ организира курсове за деца и младежи, които искат да се запознаят с красивия свят на черноморските обитатели. Всички участници преминават начално водолазно обучение и се учат да се гмуркат. Основната цел е децата да заобичат и да пазят морето.

Радослав за поредна година се включва в обучението и всеки път с нетърпение очаква практическите занимания.

Радослав Рачев: Свиква се. Първоначално в началото има малко притеснение и страх, но се свиква и почваш наистина да се чувстваш като у дома си както аз.
Инструкторите работят с деца на различна възраст и с всяко от тях подходът е различен.

Росен Гевшеков, инструктор в Клуб „Приятели на морето“: С по-малките деца всъщност се работи много по-лесно, защото нямат страховете още на възрастните, чувстват се безстрашни, смело скачат във водата.
По време на обучението децата влизат в ролята и на морски изследователи.

Дарина Иванова, Клуб „Приятели на морето“: Да видят света, морския свят отдолу, да се научат да снимат местообитанията на различни риби, да ги разпознават.
Росен Гевшеков, инструктор в клуб „Приятели на морето“: Когато веднъж успееш да запалиш пламъка на морето в един човек макар и това да е дете винаги остава в него.

Клуб „Приятели на морето“ работи и по социалната програма „Заедно на борда“. В нея се обучават младежи в неравностойно положение за капитани на малки пкавателни съдове до 40 бруто тона, получават и водолазна правоспособност. /БНТ

Коментари

avatar