Курортът Албена чества 50-годишен юбилей /СНИМКИ/

Курортът Албена чества 50-годишен юбилей /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Ваканционно селище Албена навършва 50 години днес.

На 18 януари 1968 първият секретар на ЦК на БКП и председател на Министеския свет Тодор Живков и председателят на народното събрание Георги Трайков правят първата копка на терена, на който по-късно ще се появи курортът Албена .

По повод празника,комплексът подготвя много изненади за гостите, най-голямата от които е спектакълът на Софийската опера „Mamma Mia”.

От 20:00 часа на откритата сцена до хотел „Добруджа“ започва официалната част на вечерната програма.

Като на всеки рожден ден, Албена е подготвила за гостите си огромни сладки изкушения – торти, които ще бъдат разрязани по време на спектакъла. В края на вечерта небето над комплекса ще озарят безброй празнични фойерверки.

На следващата вечер празничната програма продължава с един от любимите фестивали на всички гости на Албена – Афтър Парти на Аниматорските екипи. В него взимат участие всички аниматори, които ежедневно се грижат за доброто настроение на гостите. Скечове, музика, танци и специални ефекти са само част от изненадите, които неуморните аниматори подготвят за празничната вечер. 

Албена е открита официално на 24 август 1969 година. Стопанисва се от една от най-големите туристически компании в България – „Албена“ АД, публично търгувано дружество на Българска фондова борса.

То е със статут на селищно образувание (с национално значение), считано от 1 февруари 2005 г. Комплексът разполага с 33 хотела, разположени както по плажната ивица, така и в парковата зона, намираща се на около 900 метра от плажа. Около 90% от туристите са чужденци.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Курортът Албена чества 50-годишен юбилей /СНИМКИ/ - Bulpress.bg Recent comment authors
trackback
Курортът Албена чества 50-годишен юбилей /СНИМКИ/ - Bulpress.bg

[…] Курортът Албена чества 50-годишен юбилей /СНИМКИ/ е публикуван за пръв път на НА […]