Криминалната хроника от Бургас за изминалия уикенд

Криминалната хроника от Бургас за изминалия уикенд

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : седем кражби, три други криминални престъпления и четири ПТП. Образувани са 11 бързи полицейски производства. Разкрити са 18 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Камено по отношение кражбата на около тон тикви, осъществена за времето от 08.11.т.г. до 12.11.т.г. от зеленчуковата градина на 56 годишен бургазлия, разположена в с. Равнец, са установени извършителите на деянието – това са 20 годишния Х.Р., 33 годишния К.К., 19 годишния С.И. и 20 годишния му брат – А.И., всички криминално проявени от с. Равнец. Мъжете направили пълни самопризнания, като върнали част от откраднатата продукция – 355 килограма тикви. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Камено.

На 17.11.т.г. около 14.00 ч. на КПП – Орловец, служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 18 годишния И.И. от Айтос, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества / канабис/. И.И. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.11.т.г. около 17.30 ч. на кръстовището на поморийските улици «Мусала» и «Манастирска», служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка товарен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишния М.А. от с. Белодол, общ. Поморие, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,52 промила. М.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.11.т.г. около 04.45 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 30 годишен созополчанин за това, че в района на ул. «Ропотамо» в Созопол му е нанесен побой, вследствие на който получил фрактура на носа и му е счупена част от предния зъб на долната челюст. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е 16 годишния Р.К. от Бургас, който направил пълни самопризнания. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

На 18.11.т.г. около 00.55 ч. на бургаската улица «Одрин», в района до комплекс «Аполо», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация, управляван от 26 годишния И.И. от Бургас, като констатирали, че същитя шофира след употреба на наркотични вещества / метаамфетамин и канабис/. И.И. е задържан за срок до 24 часа. При извършения му личен обиск е открито и иззето пликче с метамфетамин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17.11.т.г. около 11.00 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение от 54 годишна жена от Сунгурларе за това, че в магазин за дрехи в Карнобат, й е извършена джебчийска кражба на портмоне, съдържащо : сумата от 400 лева и 10 евро, лични документи, две дебитни карти и златни обеци с общо тегло около 5 гр. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17.11.т.г. около 19.05 ч. на бургаската улица «Одрин», в района до завод «Кроношпан», настъпва ПТП между : л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 61 годишната И.Я. от Бургас и л.а. «Смарт Пулс», с варненска регистрация, управляван от 47 годишната М.Д. от Бургас. От ПТП пострадала М.Д., която е настанена за лечение в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас със сътресение на мозъка, без опасност за живота. Причини за ПП : водачката на л.а. «Опел» извършва ляв завой, като не пропуска насрещно движещия се л.а. «Смарт», допускайки челен сблъсък.

На 19.11.т.г. около 11.10 ч. на кръстовището на бургаските улици „Захари Стоянов“ и „Въстаническа“, при мокра асфалтова настилка, дъждовно време и кръстовище, регулирано със светофарна уредба, водачът на лек автомобил „Форд Ка“, с бургаска регистрация – Т.П., 53 годишен от Бургас, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, блъска отзад спрелия пред него за изчакване на червен светлинен сигнал на светофара лек автомобил „Форд Фиеста“, с бургаска регистрация, управляван от 54 годишната В.К. от Бургас. От ПТП пострадали двамата водачи, както и пътуваща в л.а. „Форд“ – Е.П., които са прегледани в болница „Бургасмед“ и освободени за домашно лечение с диагноза „контузия на гърдите“, без опасност за живота.

На 19.11.т.г. около 17.50 ч. на автомагистрала „Тракия“, километър 334+600 в посока Бургас, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира лек автомобил „Опел Корса“, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишната Р.М. от Свети влас. От ПТП пострадал пътуващия в автомобила – Р.М., 80 годишен от с. Галище, обл. Смолян, който след преглед в УМБАЛ – Бургас е освободен за домашно лечение с контузия на главата.

На 19.11.т.г. около 19.19 ч. на ул. „Захари Зограф“ в бургаския квартал „Долно Езерово“, неправилно пресичащата пътното платно пешеходка – Г.И., 46 годишна от Бургас е блъсната от лек автомобил „Ауди А 3“, с бургаска регистрация, управляван от 31 годишната П.Г. от Бургас. От ПТП пострадала пешеходката – Г.И., която е настанена за лечение в отделение „Неврохирургия“ на УМБАЛ – Бургас с тежко увреждане на мозъка, но без опасност за живота.

avatar