Криминална хроника от Бургас – 28 ноември

Криминална хроника от Бургас – 28 ноември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : седем кражби. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са седем престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 27.11.т.г. около 09.00 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за кражба на ударна дрелка, три диска за ъглошлайф, макетен нож, комплект шестограми, два перфоратора и електрически кабел  с дължина около 30 метра, осъществена от новостроящ се обект, разположен в Поморие – в резултат на бързите полицейски действия е задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения Б.Т., 35 годишен от с. Каменар, общ. Поморие, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Б.Т. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Поморие.

На 27.11.т.г. около 14.00 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за кражба на сумата от 300 лв. от кафеавтомат, поставен в цех за преработка на сол в предприятие «Промет Стил» – с. Дебелт – в резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършители на деянието са 20 годишния К.С. и 23 годишния Е.П., и двамата от с. Дебелт. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28.11.т.г. около 00.15 ч. на бул. «Захари Стоянов» в посока кръговото кръстовище за Созопол, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Субаро Легатци», с бургаска регистрация, управляван от 24 годишния Н.А. от Бургас, с който се придвижвали и : Н.Т., 25 годишен и С.У., 30 годишен, и двамата от Бургас. По време на проверката са намерени и иззети пликчета с жълто кристалообразно вещество  / метамфетамин/. Водачът на автомобила – Н.А. е тестван за употреба на наркотични вещества, като е отчетена положителна проба за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Н.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27.11.т.г. около 19.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 42 годишен бургазлия за това, че по време на товаро-разтоварна дейност от управлявания от него товарен автомобил «Ивеко», с бургаска регистрация, паркиран в к-с «Меден рудник», е извършена кражба на мъжка чанта, съдържаща : лични документи и сумата от 1 900 лв. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

avatar