Край на надеждата на България за Евро 2020!

Край на надеждата на България за Евро 2020!

СПОДЕЛИ

България падна с 1:3 от Унгария насред София, за да се сбогува с надеждите си за участие на Европейското първенство следващото лято. Родният тим се провали в полуфиналния бараж, а успехът прати съперникът ни на 90 минути от участие на форума, които ще са срещу Исландия в Будапеща.

Макар и като резултат поражението ни да изглежда доста тежко, унгарците определено не ни надиграха. Гостите обаче бяха по-опитният и видимо по-подготвеният за мача тим, а това се оказа решаващо.

Три гола сякаш от нищото донесоха успеха им, като първите два дойдоха с голяма доза късмет. Те бяха предостатъчни на унгарците за рационалния и гросмайсторски успех на „Васил Левски“.

За нас остава разочарованието.

България ще пропусне осми пореден голям форум, а от 12 години така и не се бяхме доближавали на два мача от тази цел.

Двубоят съвсем очаквано започна предпазливо, без много рискове, а полският топ рефер Шимон Марчиняк пускаше по-свободна игра, което очевидно допадаше на по-здравия физически тим на гостите.

Така без някакъв натиск или страхотна атака, Унгария се добра до корнер в 17-ата минута, след който се озова напред в резултата. В прегръдките на съотборниците си бе централният бранител Вили Орбан. Топката по-скоро го удари и влезе във вратата, отколкото той да е отправил удар.

Орбан бе уцелен в областта на гърдите, но заради съмненията да не би да има игра с ръка, се наложи преразглеждане на гола с ВАР.

За съжаление позитивни новини за България след намесата на системата нямаше, а това е третият пореден гол, който нашите допускат след центриране в последния месец. Така паднаха попаденията във вратата ни и при 1:1 с Ирландия, и 0:1 от Уелс.

avatar