Киви и ядки ни предпазват от слънчеви алергии

Киви и ядки ни предпазват от слънчеви алергии

СПОДЕЛИ

Един от най-честите проблеми, които ни тревожат през лятото са слънчевите алергии.Можем да предотвратим появата им с правилната храна.Оказва се, че слънчевата алергия се появява при намален имунитет и липса на някои микроелементи като калций, например. Експертите обаче обясняват, че е хубаво и да приемаме и витамин С, защото в комбинация с калция, те ще намалят нивото на хормона хистамин, който организмът произвежда в реакция от алергията.А най-добрите източници са зеленчуците- спанак, брюкселско зеле и броколи, а също цитрусови плодове като портокали и киви, са направо идеални срещу слънчева алергия, защото съдържат във висок процент и двата елемента.Хапвайте и много млечни продукти (мляко, сирене, кашкавал), моркови, целина и бобови храни (особено соя, боб и леща). Страшно много калций има и в ядките (сусам, бадеми, лешници), както и в плодове като грейпфрут, къпини и малини. С високо съдържание на витамин C са чушките (особено червените), домати, магданоз, гуава, папая, ягоди, манго и ананас .

avatar