Китай унищожава пари, за да спре коронавируса/ВИДЕО/

Китай унищожава пари, за да спре коронавируса/ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Централната банка на Китай в Гуанджоу обяви, че започва да унищожава парите, събрани в болници, автобуси, пазари и магазини от засегнатите от коронавируса райони, за да ограничи разпространяването на епидемията, съобщи Business Insider цитирани от Manager.bg.

Народната банка на Китай нареди цялата хартиена валута с висока експозиция на огнището да бъде изтеглена за унищожаване или дезинфекция. На търговските банки е казано да оставят банкноти от заразените райони настрана, да ги почистват и да ги предават на централната банка.

Коронавирусът продължава да се разпространява по света и най-силно засегна китайското население. Болестта вече подтикна икономистите да коригират надолу очакванията си за глобален растеж, а големите корпорации предупредиха, че влошаването на глобалните вериги за доставки вероятно ще доведе до тримесечна криза.

Народната банка на Китай ще използва висока температура или ултравиолетова светлина, за да дезинфекцира банкнотите и да ги съхрани за повече от 14 дни, преди да ги върне обратно в обращение. Централните банки по света често унищожават стари банкноти, за да балансират предлагането на нови пари. Подобен тип практика на унищожаване не засяга предлагането на пари, въпреки че свързаните с коронавирус действия са отделни от тези редовни мерки.

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Страх от коронавируса опразни китайските ресторанти у насНА МОРЕТО | Русия забрани на китайци да влизат в страната /ВИДЕО/ Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Русия забрани на китайци да влизат в страната /ВИДЕО/

[…] tass.ru Китай унищожава пари, за да спре коронавируса/ВИДЕО/ Страх от коронавируса опразни китайските ресторанти […]

trackback
НА МОРЕТО | Страх от коронавируса опразни китайските ресторанти у нас

[…] Русия забрани на китайци да влизат в страната /ВИДЕО/ Китай унищожава пари, за да спре коронавируса/ВИДЕО/ […]