Километрични опашки от ТИР-ове на границата с Турция

Километрични опашки от ТИР-ове на границата с Турция

СПОДЕЛИ

Трафикът на граничен пункт КГПП “Капитан Андреево” е засилен. Опашката от чакащи ТИР-ове днес достига до Свиленград, това е малко над 15 км, съобщава Нова тв.

На места по АМ “Марица” камионите са в няколко колони и трябва да се кара изключително внимателно, заради мократа настилка и мъглата в района.

Струпването на товарни камиони по границата с Турция продължава повече от 2 месеца, стана ясно от думите на Диана Маркова от АГ “Митници”. Каква е причината? Оказва се, че засиленият стокообмен с Турция не може да бъде обработен от работещите гишетана ГКПП “Капитан Андреево”, въпреки че пунктът работи на пълен капацитет. За последните 24 часа са изработени близо 2 500 камиона, 100 повече от вчера, каза Маркова.

Една от причините може би е евтината турска лира, която стимулира търговията с Турция, коментира тя. Според нея и влизащите в България камиони от този граничен пункт са се увеличили двойно.

Друга причина са идващите коледни празници. Заради почивните дни и очакваното увеличение в продажбите всички фирми бързат да извършат доставките си, което също се отразява на товарните превози, обясни Маркова.

avatar