Кениец постави нов рекорд на Маратон Варна

Кениец постави нов рекорд на Маратон Варна

СПОДЕЛИ

Хосеа Туей от Кения спечели четвъртото издание на Маратон Варна. Той измина дистанцията от 42 км. за 2 часа, 16 минути и 35 секунди, с което постави нов рекорд на трасето. През миналата година победителят финишира Ахмед Насеф преодоля дистанцията за 2 часа 22 минути 55 секунди. На втора и трета позиция останаха мароканецът Хамис Бакари и Жан Симукека от Руанда, които също значително подобриха времето на Насеф и изостанаха от Туей съответно с 46 сек. и 1,30 мин. Шампионът от миналата година Насеф финишира 7-и на повече от 5 минути от победителя.

Кметът на Варна Иван Портних и директорът на дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров наградиха победителите при мъжете в класическата дестинация на международния Маратон Варна 2019.

При жените победител в маратона стана Рут Матебо от Кения, следвана от сънародничките си Каролин Чероно и Жан Мбого. Над 500 души се включиха в дистанциите – класическа 42.195 км маратон, 21 км полумаратон, 10.5 км и 2 км градски крос.

Маратон Варна е с общ награден фонд от 49 000 лв. Той се проведе по трасе, което  бе лицензирано от Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) и позволява резултатите да бъдат официално признати в ранглистите. Състезанието е в официалния календар на Българска федерация по лека атлетика и част от  програмата на Община Варна за титлата Европейски град на спорта 2019.

Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха Рали България/СНИМКИ/

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха Рали България/СНИМКИ/ Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха Рали България/СНИМКИ/

[…] Кениец постави нов рекорд на Маратон Варна […]