КАТ започва акция срещу превишената скорост

КАТ започва акция срещу превишената скорост

СПОДЕЛИ

От 16 ч. днес до 16 ч. на 20 май ще проведем специализирана полицейска операция в страната за спазване на скоростните режими. Т

Това обяви инспектор Чавдар Кочев, служител в отдел “Пътна полиция” при Главна дирекция “Национална полиция”, на брифинг.

Той уточни, че операцията ще се разгърне на територията на цялата страна, във всички области. “Ще бъдат изведени на пътя всичките над 200 налични технически средства – както в градовете, така и извън тях, включително и на пътищата от втора и трета категория.

 
Контролът ще бъде извършват както през деня, така и през нощта“, предупреди инспектор Чавдар Кочев.   Той отчете, че при предишната специализирана акция на Пътна полиция – от 8 до 11 май, са били проверени над 21 000 автомобила и над 28 000 пътници в тях.

“Констатирани са 10 000 нарушения, от тях 7500 са наказани с фишове, 2500 са с акт за установяване на административно нарушение, 115 водачи са управлявали МПС след употреба на алкохол, 22-ма водачи са заловени, управлявали с наркотични вещества”, обяви Чавдар Кочев.

avatar