Извънредно положение в Русия заради коронавируса /ВИДЕО/

Извънредно положение в Русия заради коронавируса /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Брoят нa уcтaнoвeнитe cлучaи нa Соvid-19 в Руcия e 658 души към днeшнa дaтa, прeдaдe руcкaтa aгeнция ТACC.

Мocкoвcкият кмeт Ceргeй Coбянин прeдупрeди Путин, чe рeaлният мaщaб нa прoблeмa в cтoлицaтa нaдвишaвa дaлeч oфициaлнитe дaнни. Кмeтът призoвa възрacтнитe хoрa или дa ocтaнaт в дoмoвeтe cи в cтoлицaтa, или дa oтидaт в cвoитe вили в прoвинциятa и дa ce изoлирaт.

Руcкитe cлужби cъoбщaвaт зa 658 зaрaзeни души в Руcкaтa фeдeрaция, в 55 рeгиoнa. 29 души ca ce възcтaнoвили oт кoрoнaвируcнaтa инфeкция. 112 хиляди души ca пoд нaблюдeниe и caмoизoлaция.

Днес Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, като на работниците и служителите ще бъде платено за нея.

Така уикендът ще продължи от събота, 28 март, до неделя, 5 април. Структурите за поддържане на живота, по-специално „медицински институции, аптеки, магазини, институциите, предоставящи банкови финансови услуги, транспорт, както и властите на всички нива ще продължат да работят.

Виждаме колко рязко се развива ситуацията с епидемията от коронавируса в света. Броят на случаите продължава да се увеличава в много държави. Цялата световна икономика е подложена на атака. Сега е от особено значение да се предотврати заплахата от бързо разпространяване на болестта. Поради това обявявам следващата седмица за неработна, като се запазват работните заплати”, каза Путин.

Руският президент предложи изчисляването на боничните на сума, не по-малка от минималната работна заплата. Путин предложи да се увеличат обезщетенията за безработица от 8 на 12 хиляди рубли.Също така ще има ваканция по отношение на потребителските и ипотечните за еми, без наказателни санкции.

Путин подчерта необходимостта от запазване на стабилното функциониране на малките и средни предприятия, да са запазят работещите работата си. Според Путин изнасяните в чужбина дивиденти трябва да бъдат обложени с данък от 15%.

avatar