Изплатиха по 10 лв. обезщетение за жертвите на катастрофата край Своге

Изплатиха по 10 лв. обезщетение за жертвите на катастрофата край Своге

СПОДЕЛИ

За абсурдни обезщетение от по 10 лева на загинал в катастрофата край Своге съобщиха близки на загиналите. При тежкия инцидент през август миналата година загинаха 20 души.Застрахователната компания “Бул инс” до момента е превела по 10 лв. обезщетение на трима от наследниците на две от жертвите.

Това става ясно от отворено писмо на наследници на жертвите. Писмото е изпратено до премиера Бойко Борисов, до омбудсмана Мая Манолова и до шефа на Комисията по финансов надзор Бойко Атанасов.
“Знаете ли, че живота на един човек струва 10 лева? Да, 10 лева! На толкова застрахователната компания “Бул Инс” АД оцени живота на нашите майки, бащи и деца!“, пишат авторите на писмото.

Поведението на този български застраховател ни кара да се чувстваме унизени и огорчени, без вяра в справедливостта и закона. Ако “Бул Инс” АД нямат финансовия ресурс да платят за смъртта на 20 души, то тогава ние си задаваме въпроса дали няма да се повтори случая със ЗК “Олимпик”, но този път със стотици хиляди засегнати българи“, негодуват близките на жертвите.

“След като се обърнахме за съдействие към Комисията за финансов надзор, от там наложиха принудителна административна мярка на въпросния застраховател с изрични указания да плати. Въпреки че законът налага незабавно плащане на обезщетения след наложен ПАМ, “Бул Инс” АД преведе по 10 лв., вместо законно установения размер, се посочва в отвореното писмо.

Близките на загиналите се обръщат лично към Борисов и му припомнят, че заради катастрофата оставка подадоха трима министри от кабинета, както и че беше сменено и ръководството на пътната агенция. Припомнят и за повдигнатите обвинения.

Това е черно петно за цялата държава. Но най-много страдаме ние, които загубихме нашите родители и деца!“, казват още авторите на писмото

avatar