Изобретиха прозрачна предпазна маска

Изобретиха прозрачна предпазна маска

СПОДЕЛИ

Тъй като предпазните маски вече са много важна част от ежедневието ни, хората все повече забелязват ограниченията и неудобствата, които ни причинява употребата им.

Някои се оплакват, че повечето маски затрудняват дишането им, други казват, че им е прекалено горещо, а някои се дразнят, че очилата им се замъгляват. Списъкът продължава, въпреки че е очевадно, че някои от тези проблеми са по-големи и важни от други.

Компания, наречена Redcliffe Medical Devices, забелязва един от тези по-големи проблеми и решава да го реши, като създаде свой собствен продукт, посочва BoredPanda.

Както вероятно вече сте забелязали, маската крие половината от лицето ви. Поради това не може да се види изражението на хората и това доста усложнява вербалната комуникация.

Но най-важното е, че когато всички носят маска, глухите хора вече не могат да четат по устните и това прави всичките им ежедневни взаимодействия много по-трудни.

Redcliffe Medical Devices взема предвид това и създава маска за лице, която не го скрива и в същото време ви предлага защита.

„LEAF е маската на 2020 г. Това е първата напълно прозрачна маска в света, която ви предпазва от прах, замърсяване, микроби и всичко останало, което не трябва да бъде във въздуха, който дишате“, твърди екипът на LEAF.

Тя разполага с високоефективен филтър, който блокира 99.97% от частиците с размери 0.3 микрона. Освен това елиминира всички неприятни миризми от въздуха.

Компанията-производител твърди, че с нея се диша два пъти по-леко, отколкото с останалите маски, освен това е и с функция самопочистване.

UV-C светлинаунищожава патогените на ниво ДНК на всеки 30 секунди или при натискане на бутон. Като допълнително ниво на защита е включен и въглероден филтър. Освен това всички части на маските са 100% рециклируеми.

Наред с всички тези невероятни защитни качества, екипът твърди, че те са супер удобни за носене. 

Много интернет потребители са притестени от запотяването на прозрачната маска. От LEAF обаче успокояват, че тя включва постоянно покритие против изпотяване отвътре.

avatar