Изкушават бургазлии с вкусни блюда на Морска гара /СНИМКИ/

Изкушават бургазлии с вкусни блюда на Морска гара /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

В продължение на 5 дни на Морска гара в Бургас ще има вкусно похапване, арт настроение, кино и много музика.

Любители на кулинарията в Бургас наблюдаваха с интерес демонстрациите на мастършефовете Станислав Райчев, Карина Попова и Десислава Кирова от „Тортичка“. Те бяха част от първия ден на Street food & Art Festival “Кино и храна”, който започна вчера следобед .

Street food & Art Festival “Кино и храна” обединява кулинария, лятно кино, музика, литература, театър – в напълно автентична градска среда.

Специално подбрани ресторанти и кухни на колела от цялата страна са в Бургас, за да приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни. Кулинарни демонстрации разкриват тайните на азиатската, ориенталската, испанската и мексиканската кухня.

В последния фестивален ден, за първи път в България ще се проведат и първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, чийто победител ще представи страната ни на Големия финал на международните награди в Малмьо (Швеция) в края на септември.

Журито, на което се пада честта да избере българския шампион, е в състав шеф Андре Токев, Васил Якимов, най-добър млад готвач на България за 2018 г и Луис Монтеро, кулинарен специалист и консултант.

Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август 2019 достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Свършиха двудневните билетите за Spice Music Festival в Бургас Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Свършиха двудневните билетите за Spice Music Festival в Бургас

[…] […]