Изграждат още паркоместа в Бургас,вижте къде

Изграждат още паркоместа в Бургас,вижте къде

СПОДЕЛИ

Бюджетът на Бургас за годината е със сериозен акцент върху междублоковите пространства,съобщи във Фейсбук кметът Димитър Николов.

Започна работата около бл. 16 в к-с „Славейков“. Активни жители от района подадоха един от първите проекти по новата програма „Моят град, моят квартал, моята улица“. Това, което поискаха, е това, което ще изпълним – изграждане на нова детска площадка + фитнес зона, подмяна на цялото парково осветление, ремонт на алейната мрежа, поставяне на нова паркова мебел и допълнително озеленяване.

До блок 9 в к-с „Изгрев“ започна изграждането на паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване. Обектът се намира в непосредствена близост до ул. „Петко Задгорски“. В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Отново в „Изгрев“, при блок 62 и 64, по желание на жителите изпълняваме паркинг с около 70 броя паркоместа, благоустрояване, осветление и озеленяване.С одобрения бюджет тази година работата по благоустрояване ще се разгърне на още много места в града като сериозен акцент ще бъдат междублоковите пространства.

125 са подадените заявления по програмата от всички комплекси и съставни селища, като за 50 от тях вече са разработени идейни схеми, съобразно исканията на жителите,написа още Николов.

avatar