Седмична прогноза за времето

Седмична прогноза за времето

СПОДЕЛИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат, като в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания. След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 0° и 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е студено с температури между минус 7° и минус 2°, а през деня в по-голямата част от страната се очакват стойности около и над 0°.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още. Ще има разкъсана облачност, сутринта и до предимно слънчево, но през деня от запад ще започне ново увеличение на облачността.

В четвъртък се очакват валежи, но и затопляне.

avatar