И “Воля” на Марешки напуска парламента

И “Воля” на Марешки напуска парламента

СПОДЕЛИ

Парламентарната група “Воля – българските родолюбци” напуска парламента. Това обяви на брифинг в парламента председателят на партия “Воля” Веселин Марешки.

“Днес на съвещание на ръководството на партията и парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента”, каза Марешки, цитиран от БТА.

Той обаче отказа да назове конкретните причини, защото все още се водели разговори, а те не били лесни. „Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на “Воля” е да осветява лъжите и манипулациите”, обясни само Марешки и призова решението да бъде прието като част от тази политика на партията.

Той обеща днес следобед или в следващите дни да бъдат дадени повече разяснения по темата, като на журналистите не беше дадена възможност да зададат уточняващи въпроси.

Преди близо месец БСП също напуснаха пленарната зала с мотива, че законодателният орган се ползва с едва 8% доверие и вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси, както и задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии.

Социалистите не се върнаха в пленарната зала и след призива на президента Румен Радев и наложеното от него вето върху промените в Изборния кодекс, което бе първоначалният подтик на партията да напуснат парламента.

Коментари

avatar