И в Бургас вече се налагат глоби за разходки

И в Бургас вече се налагат глоби за разходки

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка:На Морето .бг

Масовото нарушение на мерките срещу COVID-19 в Бургас накара полицията да предприеме по-крути действия.

Започваме от днес  със съставянето на актове  за разходки в паркове и алеи“, заяви директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров .

Решение за това е взето на днешното заседание на Общинския кризисен щаб, на което са разгледани зачестилите случаи на нарушения от страна на гражданите, които продължават да се движат най-вече в района на морската градина и плажа.

Периодът за уведомяване и разпореждане вече отмина“, категоричен бе старши комисар Сотиров, като от днес започва съставянето на актове за неизпълнение заповедта на здравния министър.  

Припомняме,че според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки, освен ако деянието съставлява престъпление,  се наказва с глоба в размер на 5000 лв. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

avatar