Бургаското училище „Св. княз Борис I“ празнува 115 години /СНИМКИ и...

Бургаското училище „Св. княз Борис I“ празнува 115 години /СНИМКИ и ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

С празничен концерт основно училище“ Свети княз Борис I“  отбелязва  115 години от своето създаване.

С пъстро дефиле по улица „Богориди“ мажоретен състав „Еуренти“ и „Мартин тромпетен оркестър“ заредиха с настроение бургазлии.

От 18.00 часа днес, на сцена “Охлюва“ в Морската градина, свои изпълнения ще представят възпитаниците на училището, детска градина „Детелина“ и ансамбъл Атанас Манчев. Специален поздрав ще отправят и учениците от Спортното училище. В концерта ще вземат участие децата от клуб „Млад възрожденец“, мажоретен състав „Еуренти“ и „Мартин тромпетен оркестър“ към ОУ„Св. Княз Борис I“. Възпитаничката на учебното зведение Симона Ходулова ще представи своята песен, с която спечели награда от кмета на Община Бургас.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

bty

ОУ “Св. княз Борис I” отваря врати през далечната 1906 г. През учебната 1907/1908 год. е построена сегашната сграда на училището. От същата година се води и Летописна книга на училището, което вече носи името „Цар Борис“ /по повод 1000 годишнината от смъртта на княз Борис І/.

И днес училището участва активно в дейности от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. ОУ ”Свети княз Борис I” е домакин и посреща учители и ученици от партньорски училища от седем европейски държави. През 2019/2020 учебна година ОУ ”Свети княз Борис I” придобива и статут на иновативно училище.

avatar