Хванаха „ало” измамници,отмъкнали над 90 000 лв.от хора в Айтос и...

Хванаха „ало” измамници,отмъкнали над 90 000 лв.от хора в Айтос и Карнобат

СПОДЕЛИ

Полицията в Бургас задържа телефонни измамници, които в рамките на месец измамили десетки възрастни хора в Карнобат и Айтос.

Наблюдаващият прокурор Милена Стойчева и главния инспектор Петър Иванов от отдел “Криминална полиция” към Областната дирекция дадоха извънредна пресконференция, на която съобщиха, че са заловили две лица – на 21 години и на 25 години.И двамата са от Карнобат.

Двамата са уличени за 7 измами, които са на обща стойност 90 хил. лева.

Заловени са по време на последната такава – на 79-годишна жена от Айтос, при която приложили добре позната схема.

Първо се обадил един от задържаните и заплашил, че ще я пребие, ако не му даде поне 15 хил.лева, а после се обадил другият – представил се за полицай и уверил пенсионерката, че ще заловят престъпника, но тя трябвало да подготви парите и да ги постави в кошчето до магазин Т-маркет.

Тепърва ще се изяснява и дали арестуваните имат участие със схемата за измама свързана с „пари за кръвна плазма за болен от COVID” в същите населени места.

„Апелирам към гражданите да не се подават на подобни внушения, като запомнят, че полицията не иска пари по никакъв повод от гражданите, най-малко да бъдат хвърляни от терасите или да бъдат оставяни по пътища”, заяви гл.инспектор Петър Иванов, отдел „Криминална полиция” към ОД на МВР Бургас.

avatar