Христо Стоичков: Приятелството ми с Диего не се купува, то се доказа...

Христо Стоичков: Приятелството ми с Диего не се купува, то се доказа във времето /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Христо Стоичков се включи в ефира на „Нова Телевизия“, за да коментира смъртта на своя добър приятел Диего Марадона.

Футболната легенда почина преди два дни на 60-годишна възраст, а новина шокира целия свят.

Стотици хиляди излязоха по улиците на Буенос Айрес, а редица настоящи и бивши футболни звезди почетоха великия Марадона.

Сред тях бе и Стоичков, който първо се сбогува с Диего чрез социалните мрежи. В ефира на „Нова“ обаче Камата говори и за отношенията си с Марадона.

„Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Извън терена всичко е много лично. Възхищавал съм му се на играта, на головете, още от Мексико 86, когато бях на 20.

Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея беше мениджър и на двама ни. Нашето приятелство не се купува, то се доказва във времето. И двамата сме грешили, но сме намирали общ език.

В последните години той не беше познатия на всички ни Диего. Той се затвори, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни. Не успяхме да го предпазим от лошите неща. Аз съм имал срещи с него и съм му казвал, че хората около него са лешояди, а не приятели. Те се възползваха от него.

Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно“.

avatar