Хотелиерите искат ваксини с предимство за готвачи, камериерки и сервитьори

Хотелиерите искат ваксини с предимство за готвачи, камериерки и сервитьори

СПОДЕЛИ

Необходимо е служителите в сектор Туризъм да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон. Това се казва в писмо на Националния борд по туризъм до здравния министър, министъра на туризма и Националния ваксинационен щаб.

Обръщаме се към Вас от името на Националния Борд по Туризъм относно необходимостта служителите в сектор Туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон.

Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19,а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комуникация като безопасна и сигурна дестинация, добавят от борда по туризъм.

avatar