Холандия спечели “Евровизия 2019” /ВИДЕО/

Холандия спечели “Евровизия 2019” /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Холандският изпълнител Дънкан Лорънс спечели тазгодишното издание на Евровизия 2019 с баладата „Аркейд“. 25-годишният певец беше любимецът на букмейкърите и се изкачи на първо място с 492 точки след вота на публиката. За последно Холандия е печелила Евровизия през 1975 година, а новата победа означава, че следващата година страната ще е домакин на песенния конкурс. Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на победителя – кристална статуетка с формата на микрофон.

Голямата изненада за зрителите на Евровизия поднесе Мадона. Кралицата на попа беше гост изпълнител на финала на песенния конкурс. Тя изпълни две песни – новия си сингъл „Фючър“ заедно с американската хип-хоп звезда Куаво и с хита си „Like A Prayer“ от 1989 г.

Появата на 60-годишната мегазвезда в Тел Авив не мина без инциденти. В един момент от нейното изпълнение, танцьорите показаха израелски и палестински знамена на гърбовете на костюмите си, които не са били одобрени от организаторите и не са били включени в програмата. След края на песенния конкурс организаторите дадоха изявление, в което изрично беше посочено, че „Евровизия е деполитизирано събитие и Мадона е била напълно наясно с това“.

Коментари

avatar