Грейна коледната елха в Камено /СНИМКИ И ВИДЕО/

Грейна коледната елха в Камено /СНИМКИ И ВИДЕО/

СПОДЕЛИ
Снимки:На морето.бг

Коледната елха в град Камено грейна на площада пред сграда на Общината. Кметът Жельо Вардунски запали празничното дърво, а небето бе озарено от пъстроцветни фойерверки.

С много заряд, настроение и емоции каменци отбелязаха старта на Коледно-новогодишните празници.

Събитието бе предшествано с концерт в Културния дом с участието на местните фолклорни групи ТА Здравец, ФК Каилии , Каменовски традиции, както и дует Бургас и рок фурията Преслава Минасян.

Местните жители масово се включиха и в благотворителния базар, организиран в читалището.Учениците от СУ Христо Ботев направиха уникални коледни украшения, Местната комисия за борба с противобществени прояви се включиха, както и болните мъже от Социалния дом в Русокастро също направиха красиви сувенири.

„Да запалим светлината в душите си“ бе мотото на тазгодишния концерт. Общината подари на всеки от публиката фенер и още в началото на концерта над 500 светлинки озариха салона на Културния дом.

Кметът Жельо Вардунски посрещна от сцената в народна носия местните коледари, които по стар български обичай пяха за здраве и отправиха към своите съграждани традиционната Коледарска молитва.

„Краят на една година е време за равносметка, но и на надежда, защото всички вярваме, че предстоящото ново начало ще бъде още по-успешно, по-добро. Изпращаме една още една изключително динамична, напрегната, но и ползотворна година за Община Камено.

И тази година продължихме работата по значимите за нас инфраструктурни проекти, които не само променят облика ни за години напред, но чертаят бъдещето на нашите деца. Предстои изграждането на водопровода на селата Тръстиково и Трояново. През следващата година планираме също така обновяването на площада в град Камено и саниране на сградата на кметството. Предстои и асфалтирането на пътищата между селата Константиново и Ливада, Полски извор и Черни връх. Благодарение на подкрепата на общинския съвет Общината премахна таксите за детските градини. Както винаги съм казвал социалната политика в управлението винаги е била важна за мен. Надяваме се, че всеки от Вас е усетил положителната промяна“, каза кметът Жельо Вардунски.

През следващата година Общината планира цялостен ремонт на всички помещения в Културния дом, където местните хора посрещат всеки празник, където децата развиват своите таланти.
Празникът продължи на площада с много хора и настроение.

Коментари

avatar