Глобиха 11 души в Бургас,събрали се да играят карти

Глобиха 11 души в Бургас,събрали се да играят карти

СПОДЕЛИ

11 души са глобени, след като се събрали да играят карти в закрито помещение,заяви директорът на ОД на МВР Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. 

Преди час ми докладваха, че са устновени в помещение 11 човека, които се събрали и играят карти. Ще бъдат съставени актове на всички тях и преписката ще бъде докладва в Районна прокуратура Бургас”, заяви Сотиров.

Продължаваме с контрола върху лицата, поставени под карантина. Значително спада тяхната бройка и това позволява да бъдем по-чести в проверките и вече едно лице може да бъде проверявано по 2 пъти на ден. Вече активно използваме и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в парковете, градините и спортните площадки, които са в заповедта. За последните 24 часа имаме 7 съставени такива актове и установени 5 случая на лица, неспазили условията на карантина“,допълни той.

Новият случай на заразен с КОВИД – 19 в Бургаска област е 17-годишен ученик от Карнобат. Имал е 9 контактни, 7 от които са негови съученици и връстници. На тях е наложена 14-дневна карантина, а на него самия 28-дневна,съобщи кметът Николов след днешното заседание на Общинския кризисен щаб.

Община Бургас осигурява тестване на служителите в бургаската Бърза помощ. Те са приблизително 100 души – медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени ПиСиАр тестове, за да се установи има ли положителни проби за коронавирус при тях,допълни Николов.

Беше взето решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, тъй като 200 пациента ползват техните услуги постоянно. Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, Щабът реши изцяло да ги обезпечи с предпазни материали и дрехи.

“Вече втора бургаска фирма се включва в изработването на защитни костюми и хирургически престилки, за което благодарим на местния бизнес”, каза още кметът.


avatar