Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати

Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати

СПОДЕЛИ

Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати: на Георги Михайлов и Елена Йончева от БСП, на Борис Кърчев от ГЕРБ , на заместник-председателя на парламента Веселин Марешки и съпартийците му от Воля Кръстина Таскова и Пламен Христов.

Прокуратурата иска да разследва проф. Георги Михайлов от „БСП за България“ за умишлена безстопанственост. Като директор на Специализираната болница по хематология от 2015 до 2017 година, според държавното обвинение, той е сключил поредица от договори, които са довели до повече от 24 милиона лева задължения на лечебното задължение.За финансови престъпления се иска и имунитета на Елена Йончева от „БСП за България“. Прокуратурата е заподозряла Йончева за пране на пари, присвоени от фалиралата КТБ и легализиране чрез една офшорна компания и две търговски дружества регистрирани у нас. Тя заяви, че обвиненията срещу нея са абсурдни.

Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Борис Кърчев ще бъде разследван за укриване на данъци в особено големи размери, според прокуратурата той не е платил на хазната над 32 000 лева с ДДС, като за това е използвал документи с невярно съдържание.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и съпартийците му Кръстина Таскова и Пламен Христов вече са обвиняеми в изнудване, но прокуратурата е събрала данни и за други престъпления по това разследване. Сега има ново искане – за сговаряне за извършване на престъпления с цел имотна облага. Става дума за заплахи към собственици на аптеки. Марешки заяви, че ще обмислят дали ще се откажат от имунитетите си този път.Коментари

avatar
  Subscribe  
Notify of