Германия връща задържания за убийството на Виктория до дни

Германия връща задържания за убийството на Виктория до дни

СПОДЕЛИ

Германската полиция потвърди, че е задържала заподозрян от България във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова. Заподозреният Северин Красимиров бе задържан в град Щаде в Северна Германия късно снощи. Прокуратурата в град Целе заяви, че проверява условията, изисквани за екстрадиция в България и е внесла искане в регионален съд за официална заповед за арест.

Процедурата по екстрадиране от Германия на заподозрения в убийството на Виктория Маринова ще отнеме време. В зависимост от логистичната възможност процедурата продължава до 40 дни.

21-годишният Северин Красимиров е задържаният за убийството в Русе

У нас на Северин Красимиров са му повдигнати задочно две обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено с особена жестокост. Според разследващите, нападението не е било планирано, а спонтанно. Целта е била сексуално посегателство.

До момента Северин Красимиров не е разпитван от български следовател, полицай, или прокурор, обяви вътрешният министър Младен Маринов. Според него сега тече процедура по освидетелстването на арестувания за това дали има психическо заболяване.

Коментари

avatar