Генерал Мутафчийски получи почетното звание доктор „хонорис кауза”/СНИМКИ/

Генерал Мутафчийски получи почетното звание доктор „хонорис кауза”/СНИМКИ/

СПОДЕЛИ
Снимки:Списание "Контрафорс"

Шефът на Военномедицинска академия в София ген. Венцислав Мутафчийски бе удостоен с почетното научно звание “Доктор хонорис кауза” на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” (ВВМУ).

Почетното научно звание му бе връчено на церемония в град Варна като поредното признание за неговия принос, за развитието на образованието, науката и медицината в България, съобщиха от ВМА.


Ген. Мутафчийски заяви, че се чувства горд от оказаната му чест. В момента ВВМУ е едно от най-иновативните училища в света, най-престижно в България.

Личността и качествата на генерал-майор Венцислав Мутафчийски създават истински модел за качество и престиж в образователния проект „Военен лекар”, който реализираме съвместно. Той е образец на поведение, който е изключително значим за нашите курсанти и за обществото, заяви флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на ВВМУ.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че на поста във ВМА Мутафчийски е решил финансовите проблеми, с неговите мениджърски качества. Дълги години армията изпитваше нужда от военни лекари, които могат да поемат обслужването на формированията. Направеното през последните няколко години… в перспектива бъдещите поколения ще берат плодовете, каза Каракачанов.

Снимки:Списание Контрафорс

Няма как да не бъда горд, когато виждам будните ви погледи, които изпълват сърцето ми със задоволство, обърна се генерал-майор професор Мутафчийски към курсантите от четирите випуска „Военен лекар”

По-рано нови 20 младежи се врекоха във вярност и служба на Родината, а след 6-годишното си обучение ще се влеят в редиците на военномедицинската служба на България.

Снимки:Списание Контрафорс
Снимки:Списание Контрафорс
Снимки:Списание Контрафорс
Снимки:Списание Контрафорс
avatar