Ген. Мутафчийски: По-добре да има опашки на КПП-тата, отколкото камиони изнасящи трупове

Ген. Мутафчийски: По-добре да има опашки на КПП-тата, отколкото камиони изнасящи трупове

СПОДЕЛИ

Броят на заразените с коронавирус в страната вече е 264 .

На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо осем човека. Утре ще бъде изписан и още един човек.

Има двама военнослужещи, които са с положителни проби. Единият днес беше евакуиран от Косово. Той е старши лейтенант, с него има и офицер, двамата са близко контактни. Ще бъдат настанени във ВМА”, потвърди Мутафчийски. Има и един военнослужещ на мисия в Румъния. Той е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

В София в Пета градска болница има пет случая, в “Пирогов” има още един интубиран пациент, в “Света Анна” има два случая – на жена и мъж на 75 и 54 години, от които мъжът е интубиран. В Инфекциозна болница също има пациент с коронавирус – той е на 33 години.

“По-добре да има опашки на КПП-тата, отколкото камиони изнасящи трупове”лаконично отговори ген. проф. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно проблемите по входно-изходните артерии на градовете. Той бе кратък в отговора си за това какво ще се случи, ако падне социалната изолация и дали няма да се разпространи болестта.

Брифинг на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Gepostet von Военномедицинска академия – ВМА am Donnerstag, 26. März 2020
avatar