Фотографи се конкурираха в “Цветно Приморско 2019”

Фотографи се конкурираха в “Цветно Приморско 2019”

СПОДЕЛИ

Приключи фотоконкурсът „Цветно Приморско“ . Уменията си да уловят в кадър красиви приморски мигове показаха 30 автора – професионалисти и любители. Жури, съставено от фотографи, журналисти и представители на общинска администрация определиха победителите след дълги дебати. На първо място бе класирана снимката на  Радослав Свирецов, назована  „Идол“. Тя е направена на светилището „Бегликташ“ край Приморско. Второто място зае  Дафина Ганева с „Приморско“, а третото – Христо Анестев със „След буря“ . Публиката също избра свой фаворит. Най-много зрителски вота събра  Иван Иванов.

Медийният партньор в конкурса – сайтът SEA GUDE избра да даде своята специална награда на Николай Данаилов. Още една специална награда беше предоставена от Студио за реклама и дизайн -Приморско, получи я  Мариян Илиев за фотографията „Изгубен в момента“

Конкурсът „Цветно Приморско” отправи предизвикателство към изкушените от фотоизкуството да увековечат чрез обектива емблематични обекти, моменти и забележителности в община Приморско. Важно беше да се даде възможност за творческа изява и подход не само към заснетия обект, но и към названието на снимката. Най-важните изисквания към участниците бяха снимките да не са обработвани чрез програми и да са заснети на територията на община Приморско след 2015 година.

Номинираните фотографии ще бъдат показани в изложба през юни 2019 г. Победителите ще получат  парични и предметни награди, осигурени от Община Приморско и партньорите на конкурса. Официалното награждаване ще бъде на 24 май от 16 часа в сградата на Община Приморско.

ЧЕСТИТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ!

I-во място и награда от 300 лв. осигурена от Община Приморско печели – Радослав Свирецов на 18 г. с фотографията „Идол“
II-ро място и награда от 200 лв. осигурена от Община Приморско печели Дафина Ганева на 32 г. с фотографията „Приморско“
III-то място и награда от 100 лв. осигурена от Община Приморско печели – Христо Анестев с фотографията „След буря“
avatar