Ароматно песто по автентична рецепта от Генуа приготви пред десетки бургазлии шеф -готвачът Емилиано Гузела. Атрактивната демонстрация бе част от първото издание на „Дни на Италия“ в Бургас, което се провежда този уикенд пред Пантеона.
Бургазлии и гостите на града имаха възможността да се насладят на кулинарни изкушения като кула пармиджано, пай с миди и картофи, приготвени от шеф Даниела Индако и разбира се – вкусна и неустоима италианска пица от Пицария „Пиаца Гранде“ и италианска музика в изпълнение на
Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро.
Днес фестивалът, посветен на италианската култура и кухня, продължава пред Пантеона. На сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists.
Посетителите на феста могат да разгледат и фотографска изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена „Матера – нюанси“. Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт – София.
Вижте Фестивала на пясъчните фигури-Бургас 2019 /СНИМКИ И ВИДЕО/