Фестивал на италианска храна в Бургас

Фестивал на италианска храна в Бургас

СПОДЕЛИ

След корейската и руската кулинарна фиеста, време е бургазлии да опитат и вкуса на Италия. Събитието отново ще се състои на същото място – до Пантеона в Морската градина, където ще бъде монтирана и сцена за музикалната част. Фестивалът “Дни на Италия” се организира от Община Бургас и ще протече в два дни, 6 и 7 юли, събота и неделя. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати.

Даниеле Индако и Емилиано Гузела – атрактивните шефове в Дни на Италия в Бургас ще покажат най-доброто от своята национална кухня. Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са сред вкусотиите, които можете да опитате.

Музикалната част на фестивала също ще носи доброто настроение и положителни емоции. Специално за “Дни на Италия в Бургас” у нас пристигат музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро.

По време на фестивала ще бъде направено и специално представяне на книгата “Пътувам и ям из Италия” на издателство “Прозорец”.

Разгледайте и фотографската изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена “Матера – нюанси”. Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт – София.

Очакват ви:

* Музикални изненади от италиански изпълнители;
* Кулинарна демонстрация и дегустация – след 19:30 ч.;

* Фото изложба и демо зони с представяне на италиански автомобили, кафе и вино;

* Специално участие в събитието ще има Община Генуа, която ще представи своя уникален сос Песто.

Не пропускайте “Дни на Италия” и станете част от пъстрото представяне на тази невероятна страна в нашия красив летен Бургас!

Безплатно кино на „Охлюва” в Бургас

Откриват Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Безплатно кино на „Охлюва” в Бургас Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Безплатно кино на „Охлюва” в Бургас

[…] Фестивал на италианска храна в Бургас […]