Фекалии се изливат в морето при Синеморец /СНИМКИ И ВИДЕО/

Фекалии се изливат в морето при Синеморец /СНИМКИ И ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Тръба, която отвежда фекалиите на курортното селце директно в морето, възмути туристите.

Отпадните води се се изливат на на 5 метра от брега ,в залив ,намиращ се на метри в близост до двата най-посещавани плажа в местността.

Всяка година подаваме всякакви видове оплаквания до общината, медии и различни държавни органи, но всяка година призивите ни за действие остават игнорирани. Местната общност от хотелиери не желаят да се разпространява тази информация, поради причината, че това ще изгони клиентите им,оплакват се жители на Синеморец.

С популяризацията на селото като летен курорт, всяка година има наплив на почиващи, а количеството непречистени отпадни води също нараства, предизвиквайки замърсявания застрашаващи
природата в района,иначе обявен за част от парк Странджа. Най-важно обаче-това застрашава както здравето на плажуващите, които влизат в морето, така и на хората консумиращи риба и морска храна хваната в района.

Заливът Св. Яни, който в момента се ползва от рибарите за пристанище е бил един от най-красивите кътчета на южното Черноморие ,с разнообразно дъно ,пълно с всякакви видове живот. Сега, за жалост се е превърнал в тоалетната на иначе прекрасното село Синеморец.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Дойчин Recent comment authors
Дойчин
Гост
Дойчин

СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ОТ ВАРВАРА ДО РЕЗОВО !!!!