Ето какво ще бъде построено в бургаския ж.к.” Меден рудник” през 2019...

Ето какво ще бъде построено в бургаския ж.к.” Меден рудник” през 2019 г.

СПОДЕЛИ

И през тази година ще продължи облагородяването на много междублокови пространства в комплекс “Меден рудник”. През последните две години Община Бургас реализира няколко подобни проекта, с които придаде приятен вид на много обществени места.

Това обявиха представители на Община Бургас по време на обществено обсъждане на бюджета и предвидените в него дейности за 2019 година.

До няколко месеца окончателно ще приключи изпълнението на проекта за облагородяване в района на 92-ри и 95-ти блок.

Предвиден е ремонт на тротоара и обособяването на 30 места за улично паркиране в района на 33-ти и 39-ти блок.

При блокове 117 и 118 също ще бъде обновен тротоарът и ще се обособят 26 места за улично паркиране. В района на блокове 110 и 112 ще се изградят обслужващи улици и паркоместа. В момента проектът е в процес на разработване и се предвижда там да се обособят около 50 паркоместа.

Нов паркинг с 50 места ще бъде изграден зад 131-ви блок в “Меден рудник”. Той ще разполага с осветление и подходи за по-лесно придвижване на автомобилите.

Община Бургас е предвидила преасфалтиране на улицата до блок 415 и изграждането на нови паркоместа в междублоковото пространство.

Голям паркинг за 80 автомобила ще бъде изграден в района на блокове 420 – 424 и 425. Нов паркинг ще има и при блоковете 460 – 467.

Друг паркинг ще бъде обособен в района на блокове 75 – 76 – 80, предвиден е и ремонт на ул. “Ленко”.

Община Бургас е осигурила финансиране за мащабен ремонт на бул. “Захари Стоянов”, който свързва комплекс “Меден рудник” с централната част на града. Реконструкцията ще обхване участъка от кръстовището за квартал “Горно Езерово” до кръстовището с бул. “Ал. г. Коджакафалията”.

В първите месеци на годината ще започне цялостен ремонт и на бул. “Проф. Яким Якимов”. Финансирането на дейностите е осигурено. В момента се извършват подготвителни работи, а основните строителни дейности трябва да започнат през месец март.

Предвижда се и ремонт на бул. “Стефан Стамболов”. Той ще се извърши на два етапа. Първият ще обхване участъка от кръговия пътен възел на входа на Бургас до бул. “Тракия”. През втория етап ще се ремонтира частта от кръговото на хотел “Мираж” до връзката с бул. “Демокрация”.

1000 нови паркоместа в Бургас през 2019-та

Реконструират цялостно двора на ПМГ/ГРЕ „Раковски“ в Бургас

Ефектни надписи“Бургас“ще привличат туристи в центъра и Морската градина

Коментари

avatar
trackback
Реконструират цялостно двора на ПМГ/ГРЕ "Раковски“ в Бургас | НА МОРЕТО

[…] Ето какво ще бъде построено в бургаския ж.к.“ Меден р… […]