Екоминистърът поиска от Борисов оставката на заместничката си /ВИДЕО/

Екоминистърът поиска от Борисов оставката на заместничката си /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Няколко часа след като обяви в парламента, че иде водна криза в Бургас и за земеделците, министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро бе на среща с премиера Бойко Борисов, след която от правителствената информационна служба съобщиха, че министърът е уверил, че водна криза няма да има.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

По-рано днес екоминистърът Емил Димитров представи ситуацията малко по-различно. Той предупреди депутатите в НС за лошото състояние на язовирите у нас и заяви, че Бургас е пред сериозна водна криза и че през 2021 г. ще има водна криза в земеделието.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров предупреди парламента, че в Бургас ще се случи Перник 2 и че никой нищо не прави по въпроса. Той дойде изненадващо и използва правото си на министър да говори по всяко време пред депутатите.

avatar