Джаз вечери в Бургас

Джаз вечери в Бургас

СПОДЕЛИ

Въпреки хладното време навън и наложените противоепидемични мерки, доброто настроение няма да подмине Бургас благодарение на “Зимните джаз вечери”.

Цикълът с концерти продължава на 21 ноември, събота, от 20.00 часа в “Клуб Модерен театър” с участието на цяла плеяда обичани изпълнители, които представят музикалния си проект “The Words and Music of Irving Berlin”.

“The Words and Music of Irving Berlin” е нов проект, който е ориентиран изцяло към музиката на известния американски композитор Ървин Берлин (1888-1989). Считан е за един от най – великите композитори в историята на Америка. Написва приблизително 1500 песни, включително партитури за 20 оригинални шоу програми на Бродуей и 15 оригинални холивудски филма, като песните му са номинирани осем пъти за награди Оскар. Пиесите му са презаписвани от многобройни изпълнители, част от които: Andrews Sisters, Fred Astaire, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Bing Crosby, Frank Sinatra, Judy Garland, Nat King Cole, Michael Buble и др.

В програмата са включени световно известните хитове “Blue skies, White Christmas, Puttin’on the Ritz. Публиката ще се запознае с малка част от огромното творчество на Ървин Берлин. Проектът има за цел да се развива с времето, както и да обогатява репертоара си.

В това необикновено пътешествие музикални гидове ще бъдат любими и познати имена: Велека Цанкова – вокал, Тихомир Кръстев – саксофон, Станислав Арабаджиев – пиано, Васил Хаджигрудев – контрабас, Атанас Поов – ударни.

“Зимни джаз вечери” се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.Концертът ще се състои на 21 ноември (събота) от 20:00 ч. в “Клуб модерен театър” .Билети се продават на каса “Часовника”.

avatar