Двама ранени полицаи при снощния протест в София /ВИДЕО/

Двама ранени полицаи при снощния протест в София /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

СДВР съобщи подробности за ескалацията на напрежението по време на протеста пред Министерския съвет снощи.

Шестима души са задържани, а двама полицаи са потърсили лекарска помощ след сблъсъците по време на протеста пред Министерския съвет снощи. Един полицай е откаран в ИСУЛ, а друг е с порезна рана на шията. Млад мъж от протестиращите също е ранен.

Това съобщи на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Припомняме, че около 22:30 ч група протестиращи започна да удря вратите на бившия Партиен дом, който сега е сграда на Народното събрание. Друга част от протестиращите пък замеряха сградата с камъни, бутилки и кенчета, към фасадата се хвърляше и боя.

Двама полицаи са ранени след ескалацията на напрежението пред МС, има задържани протестиращи,съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. /Снимка: БНТ

Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание. В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда, каза още комисар Златанов.

Бяха хвърляни още много бомбички и бутилки, течността в тях миришеше много силно на ацетон, най-вероятно е запалителна течност, допълни комисар Златанов.

“Аз имам въпрос – кой ходи на протест с кутии с червена боя и бомбички”, попита комисарят.

На площада имаше малки групи фенове от няколко футболни отбора, имаше и други провокатори. В момента тепърва оглеждаме записите от мястото, на което беше извършено престъпление, допълни зам.-директорът на СДВР.

По думите му, подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Така демокрация не се постига. Нашата толерантност – на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста, обясни комисар Златанов.

ВИЖТЕ ВИДЕО:

Gepostet von Петър Симов am Dienstag, 14. Juli 2020

Счупени стъкла на партийния дом

Gepostet von Miroluba Benatova am Dienstag, 14. Juli 2020
Брифинг на СДВР

Брифинг на СДВР във връзка с напрежението на протестите тази вечер

Gepostet von bTV Новините am Dienstag, 14. Juli 2020
avatar