Двама пациенти с COVID-19 починаха, оставени на стълбите пред болница в Пловдив...

Двама пациенти с COVID-19 починаха, оставени на стълбите пред болница в Пловдив /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Пореден скандален случай в Пловдив. Двама пациенти починаха в рамките на няколко часа в новосформираното отделение за COVID-19 в Клиниката по алергология на Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив, съобщи БНТ.

Скандално видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбите. Те са преносочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни.

Двамата пациенти чакат повече от 40 минути преди да се свържат с медицинско лице.

От здравното заведение съобщиха, че вече е започнала проверка по случая .

Мъжът седнал на тротоара пред отделението по алергология, с кислородна маска на устата е Господин Господинов от село Брестник. До него на стълбите е пловдивчанинът Любчо Лалев. Датата е 16 ноември.

Няколко часа по-късно двамата издъхват в клиниката, която от скоро е трансформирана в отделение за долекуване на пациенти с COVID-19. Преди това те са лекувани в Инфекциозната клиника на Университетската болница.

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди проверка по случая. Образувана е преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при МВР – Пловдив. Срокът за приключване на проверката е 15 дни.

avatar