“Дунав Ултра” се завръща с пето издание

“Дунав Ултра” се завръща с пето издание

СПОДЕЛИ

Един от най-атрактивните спортни проекти през последните години – велоприключението “Дунав Ултра” се завръща с пето издание. Събитието е в нов формат, който дава възможност на тренирани колоездачи и обикновени велоентусиасти да се включат в най-дългия велосипеден маршрут в България.
Стартът е на 7 септември 2018 във Видин, а финалът – в с. Дуранкулак.

Дунав Ултра е спортно предизвикателство под формата на 670-километров многодневен колоездачен преход. Основна цел на събитието е успешно изминаване на дистанцията – индивидуално или екипно, но задължително 100% на собствен ход и на велосипед.
Велопреходът е персонално предизвикателство за всеки – участниците стартират заедно, но след това всеки следва своя собствена тактика за преминаване, темпо и скорост.

Маршрутът ще преведе колоездачите през 90 населени места, туристически и исторически забележителности, природни феномени и защитени зони – Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Свищов, Русе, Тутракан, Силистра, античните градове Улпия Ескус, Нове и Дръстър и много други. А крайната точка – с. Дуранкулак – е не само морската граница на Европа, но и с въздушният път на прелетните птици от Европа за Африка – Via Pontica.

Записването за Дунав Ултра:Teamwork вече тече, а до 25 юни 2018 можете да се възползвате от преференциални цени. Вижте как може да стане това и подробна информация за събитието ТУК

avatar