Доц.Кунчев: Трябва да ускорим ваксинацията преди да дойде есента /ВИДЕО/

Доц.Кунчев: Трябва да ускорим ваксинацията преди да дойде есента /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Оптимист съм за лятото, притеснява ни какво ще се случи наесен. В Европа ситуацията е чудесна, но не така стоят нещата в Азия.Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Между 20-25 000 имунизации се правят дневно, което за доц. Кунчев не е достатъчно, за да може до есента, да бъдем подготвени с колективен имунитет. Какво ли не опитваме, не знаем на кой свят сме, правим пунктове в парковете, в моловете, на морето, открои доц. Ангел Кунчев. Вървят нещата, но темпът на ваксинирани би трябвало да е по-голям, добави той.

Според него, ако се работи с този темп на ваксиниране, излишък на ваксини ще да има. Тези ваксини са предвидени за нас и да направим така, че на есен да не пълним болниците и да бъдем здрави, допълни здравният инспектор.

По думите му, ако не достигнем до колективния имунитет, ще си платим по-късно. Медицината не е математика и не може да се каже, че всеки ваксиниран е на 100% предпазен. Над 90% има гаранция, че шансът да се разболееш е минимален или ако се разболееш, може да го прекараш по-леко, отчете Кунчев. Все още няма данни колко дълго ще се задържи имунитетът.

„Повече ме е яд и ме боли, когато сме осигурили ваксините и хората се колебаят. Няма друга страна в Европа от нашата, която да осигури свободно и достъпно всички четири достъпни ваксини“, категоричен бе доц. Кунчев.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
raly Recent comment authors
raly
Гост
raly

Кратунчев да си ходи! Писна ни от съветници