Добри новини от Китай: 60 000 вече оздравяха, само 19 заразени за...

Добри новини от Китай: 60 000 вече оздравяха, само 19 заразени за последното денонощие

СПОДЕЛИ

Китайската Национална здравна комисия съобщи днес за само 19 нови случая на коронавируса в страната (без Хонконг и Макао) през последните 24 часа, предаде CNBC. Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-малкият брой заразени в Китай, откакто властите започнаха да дават национални данни на 20 януари. 17 от новите случаи са в град Ухан, епицентъра на епидемията. Общият брой на потвърдените случаи в Китай достигна 80 754.

През последното денонощие коронавирусът е причинил в страната смъртта на 17 души, всички те в Ухан, столицата на централната провинция Хубей. С това общият брой на починалите от заразата в Китай достигна 3136. Почти 60 000 от заразените с коронавируса в страната вече са оздравели.

На фона на подобряващите се резултати китайският президент Си Цзинпин пристига днес на първото си посещение в Ухан от избухването на епидемията. Той ще направи инспекция на предприетите мерки и ще разговаря с лекари, военни, полицаи, социални работници, доброволци, пациенти и обикновени жители. 

Анализатори заявиха, че виждат във визитата на китайския президент в града, който бе епицентър на заразата, индикация, че е епидемията там е овладяна. Според тях Си Цзинпин не е посетил по-рано Ухан поради риска самият той да се зарази.


avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | ИЗВЪНРЕДНО: Два нови случая на коронавирус в България /ВИДЕО/НА МОРЕТО | Полиция отцепи болница"Пирогов"заради нови случаи на коронавирус Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полиция отцепи болница"Пирогов"заради нови случаи на коронавирус

[…] […]

trackback
НА МОРЕТО | ИЗВЪНРЕДНО: Два нови случая на коронавирус в България /ВИДЕО/

[…] […]