Настъпва астрономическата есен, температурите до 28 градуса

Настъпва астрономическата есен, температурите до 28 градуса

СПОДЕЛИ
Снимка: На морето.бг

На призничния 22 септември, в 16,31 ч., започва астрономическата есен.

Това събитие се свързва с т.нар. есенно равноденствие, когато денят и нощта са равни.Всяка календарна година има 2 равноденствия – пролетно и есенно, съответно на 20 или 21 март и 22 или 23 септември.

Първият есенен ден ще бъде със слънце и топло време, като максималните температури ще достигат до 28 градуса.

През следващите дни над цялата страна ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите бавно ще се повишават и в петък максималните ще са между 26° и 31°.

23.09.2020 г.

В сряда облачността над страната ще е незначителна до ясно, с временни увеличения след пладне над Западна и Централна България, но само на отделни места главно в западните планински райони ще се развият купесто-дъждовни ядра, от които ще превали слаб, краткотраен дъжд. Минималните температури ще са между 10 и 15 градуса, а максималните – между 24 и 29 градуса.

24.09.2020 г.

В четвъртък от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места в Западна и Централна България ще превали.

В петък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд, без валежи. Ще духа слаб южен вятър и максималните температури ще са близки до 30°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица също ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове отначало над Западна България, в понеделник главно над Източна, ще има по-значителна купеста облачност, има вероятност и за краткотрайни валежи. Вятърът ще е от южна четвърт, слаб до умерен, в Източна България временно и силен. Все още ще бъде топло за периода.

Прогнозна карта :НИМХ
avatar