Директорът на „Майчин дом“ стана Лекар на 2019-а на София

Директорът на „Майчин дом“ стана Лекар на 2019-а на София

СПОДЕЛИ

Директорът на „Майчин дом“ проф. Иван Костов стана „Лекар на годината“ 2019  на вторите годишни награди, организирани от Столична лекарска колегия на БЛС. На тях бяха отличени най-добрите, най-изявените лекари от София, които са 1/3 от лекарите в България.

Изпълнителният директор на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов бе удостоен с приза „Лекар на годината – София“ за 2019 г. Наградата бе връчена по време на годишните награди „Лекар на годината“, организирани от Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз.


В категорията „Доайен“ призът отиде при проф. Камен Канев от ВМА.

В категорията „Ментор“ наградата получи проф. Андрей Йотов, началник на Клиника по ортопедия и травматология, болница „Софиямед”. Доц. Антони Георгиев – началник Клиника по артроскопска травматология, болница „Софиямед” пък получи отличие за „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники”.

Наградата „Добра мисия“ беше присъдена на проф. д-р Валентин Джонов, ръководител на Института по анатомия на университета в Берн, Швейцария, за помощта, която оказва на българските млади лекари, които напълно безплатно специализират при него. От негово име отличието получи акад. Владимир Овчаров.

Трима бяха отличените в категорията „Млад лекар”. Това са д-р Явор Пукалски, специалист от Отделение по детска травматология в „Пирогов”, д-р Христо Милушев от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София и д-р Елица Тошкова – общопрактикуващ лекар.

Доц. Маргарита Гешева, началник на Клиниката по Токсикология в „Пирогов“ получи наградата за „Активен принос за развитието на специалността”. За цялостен приност за развитие и утвръждаване авторитета на лекарското съсловие пък беше отличен зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Проф. Цекомир Воденичаров – декан на Факултет по обществено здраве на МУ-София взе приза за „Мениджмънт Медицински дейности”, а директорът на V-та градска болница-София д-р Борил Петров получи отличието за „Мениджмънт Управление на финансовите ресурси”

Столичната лекарска колегия раздаде и няколко специални награди. Като герои бяха отличени със „Смело сърце“ екипите на болница „Пирогов”, Пожарната и СДВР, участвали в спасяването на пациентите от Второ вътрешно отделение при пожара, който избухна миналия месец в лечебното заведение.

avatar