Десетки напълниха с пластмасови капачки Голямото сърце на Камено /ВИДЕО/

Десетки напълниха с пластмасови капачки Голямото сърце на Камено /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ
Снимки и видео:На морето.бг

Община Камено стартира днес инициативата „Да напълним голямото сърце на Камено“. За целта бе поставена метална конструкция във формата на голямо метално сърце, където жителите на общината ще могат да предават различни пластмасовите отпадъци.

Събраните капачки ще бъдат предавани за рециклиране, а със събраните средства ще бъдат подпомагани различни социални дейности и каузи.

Добрият пример и позитивната акция бе започната от клуб „България за младите“ към ПП ГЕРБ в Бургас. Първи капачки постави кметът на Камено Жельо Вардунски.
„Радвам се, че и Камено днес се присъедини към тази прекрасна инициатива. Надявам се, че всички жители на общината ще прегърнат идеята“, каза Жельо Вардунски.

Общината ще поеме обслужването на Сърцето, извозването на пластмасата, а средствата ще постъпват в специално разкрита дарителска сметка.
В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца.

Коментари

avatar