Денонощна детска градина ще поеме децата на медиците в Бургас

Денонощна детска градина ще поеме децата на медиците в Бургас

СПОДЕЛИ

Детска градина “Звездица-Зорница” ще поеме от понеделник грижата за децата на лекарите и медицинските лица, които са ангажирани в бургаските болници. В нея има и яслени групи. Това съобщи във Фейсбук кметът на община Бургас Димитър Николов.

Това се налага, защото точно в този момент няма как бургаските болници да се лишат от лекари и медицински персонал, а присъствието на всеки един медик на работа е от огромно значение за всички нас“, поясни Николов.

„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени“, разкри кметът.

Детската градина е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения. Капацитетът й е за над 300 деца. При необходимост ще бъде осигурена още една детска градина в ж.к. “Меден рудник”.

Две детски градини ще се грижат и за децата на медиците в София.Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в отделенията за пациенти с коронавирус.

По данни на Фандъкова над 80 са децата на медиците, за които ще бъде осигурена грижа през деня.Дежурни ще бъдат 124 и 117 детска градина в столицата.

avatar